Перець рожевий горошок
Рожевий перець горошком (аналогічне поняття «шинус м'який») – популярна у багатьох кухнях світу приправа. Цей продукт застосовується як у кулінарній сфері, так і в альтернативній медицині, косметології, парфумерії. Спецію цінують за вишуканий аромат та ніжність смаку, що розкривається у всій багатогранній палітрі.
Рожевий перець: опис продукту
На відміну від інших видів перцю (зелений, чорний, білий перець-горошок) цей продукт не росте на ліані перцевої. Спеція перець рожевий визріває на південних деревах шинус і лише зовні нагадує традиційний пекучий аналог. Прянощі не обпалить вас «вогненним» смаком, проте зачарує своїм неперевершеним багатокомпонентним запахом.
В ароматі присутні нотки імбиру, ментолу, анісу та екзотичних смол. Рожевий перець (купити який ви можете у компанії ТМ «Кавовий оксамит») відрізняється рівномірною, гладкою поверхнею та великим розміром. У смаку присутня невелика терпка насолода і «журавлинна» кислинка.
Особливості вирощування
Шинус м'який є дуже теплолюбною та невибагливою рослиною. Він належить до сімейства Сумахових і набув широкого поширення в багатьох спекотних країнах Південної Америки та Африки. Сьогодні приправа «рожевий перець» вирощується в Перу, США, Бразилії, Франції (острів Реюньйон), Австралії, Пуерто-Ріко, Аргентині, Парагваї, на Гавайських островах та інших південних регіонах. Після закінчення цвітіння дерево шинус покривається гронами зелених плодів, які поступово набувають червоного кольору.
Рожевий перець, ціна якого доступна кожному, у багатьох культурах використовується для декорування страв та прикраси інтер'єрів. У меленому вигляді спеція продається вкрай рідко та обов'язково у складі купажів, оскільки швидко втрачає свій характерний аромат. У нашому каталозі ви можете обрати рожевий перець горошком і купити його за вигідною вартістю. Співпраця з перевіреними постачальниками є гарантією екологічного благополуччя товару.
Хімічний склад та калорійність
Прянощі відрізняються збалансованим і багатим складом мікроелементів і вітамінів, і це зумовлює її значну користь.
Продукт містить:
- калій
- марганець
- кальцій
- залізо
- фосфор
- магній
- натрій
- ефірні олії
Шинус містить вітаміни наступних груп: В, РР, Е, Н, С. Плоди досить маслянисті, що позначається на загальній калорійності. У 100 г горошку міститься 250 ккал.
Рожевий перець: застосування в кулінарії
Спеція чудово доповнює та відтіняє смак будь-якого м'яса та всіх сортів риби, проте краще вибирати м'ясо-рибну основу з несильно вираженим ароматом. Шинус стане вдалим інгредієнтом у складі соусів та підлив, маринадів та перших страв: супів та крем-супів, борщів, юшка, солянок. Рожевий перець горошком (ціна якого у нас – одна з найбільш доступних по Україні) може використовуватися як кулінарний супровід до овочевих салатів та рагу, круп та макаронних виробів. Затребувана дана приправа при виготовленні морозива, для консервації та одержання алкоголю (ароматизована горілка, глінтвейн) та безалкогольних напоїв (компот, екзотичні чаї).
Рецепти з рожевим перцем удосталь присутні в багатьох кухнях світу - американській, французькій, середземноморській, мексиканській, бразильській. Це також ефектний та оригінальний декор для всілякої випічки та десертів. Найкращим чином пряність поєднується з імбиром, базиліком, цибулею, часником і петрушкою. Для приготування екзотичного чаю досить змішати по невеликій щіпці імбиру, кардамону та шинусу, заваривши окропом.
Рожевий перець: користь
Продукт відомий сприятливим впливом на травну та дихальну системи.
Настоянки та відвари рекомендуються для:
- збудження апетиту
- лікування запальних захворювань горла та ротової порожнини,
- усунення ударів
- лікування розладу шлунка
- нормалізації функціонування серцево-судинної системи
Знайшов рожевий перець застосування у косметології для лікування дерматологічних проблем. Шинус використовують для усунення запалень шкіри та неестетичних розтяжок, підвищення еластичності шкіри, лікування лупи та жирності волосся.
Незважаючи на численні позитивні властивості рожевого перцю, медики рекомендують відмовитися від його вживання особам зі схильністю до харчових алергій, гастриту та виразкової хвороби.