Прованські трави (суміш трав)
Спеції та прянощі допомагають господиням проявити всю свою винахідливість та фантазію. З ними навіть звичайні продукти, які давно набридли, зазвучать по-новому. Хочете негайно розпочати такі експерименти? Почніть з делікатних приправ, що мають витончений смак і приємний аромат. Наприклад, прованські трави стануть у пригоді на кожній кухні. Вони нададуть першим і другим стравам приємного запаху, послужать оригінальним декором, а також посилять апетит.
Суміш прованських трав: що це таке?
Готова приправа прованські трави, придбати яку сьогодні нескладно, є сумішшю сухих спецій, прянощів, і запашних трав, з'єднаних між собою в певній пропорції. Спочатку таку суміш готували у французькій провінції Прованс, де спеціально вирощували унікальні ароматичні рослини. Однак вона швидко набула популярності у всій Європі, а звідти поступово перейшла і на інші континенти.
Сьогодні прованські трави, купити які можна у фасуванні або на вагу, використовують для:
- Пробудження апетиту.
- Поліпшення травних процесів.
- Зміцнення здоров'я та покращення самопочуття.
Прованські трави: куди додавати?
Бажаєте дізнатися докладніше, де застосовувати спеції прованські трави? Професіонали додають їх у:
- Супи та бульйони (за 3-5 хвилин до закінчення варіння).;
- яєчні та омлети;
- будь-які жирні та дієтичні страви;
- запіканки та начинки до пиріг;
- соуси та заправки;
- різноманітні салати;
- м'ясні та рибні страви.
Справжні прованські трави, ціна яких цілком доступна, не містять солі, цукру та шкідливих консервантів. Вони високо цінуються за низьку калорійність та високу цінність для організму.
Сушені прованські трави: що до них входить?
Готові прованські трави - приправа, склад якої приємно здивує найвибагливіших споживачів. Основними складовими є:
- Майоран і садовий чабер — надають їжі витончений аромат.
- Чабрець (чебрець) посилює смакові властивості їжі. Незамінний для тих, хто змушений дотримуватися суворої дієти.
- Орегано дивовижна
- Базилік і розмарин – відповідають за надання запашності та легкого ненав'язливого аромату.
Спробуйте приготувати святкову страву — качку з апельсинами за рецептом, використовуючи пряну суміш трав. Вам знадобиться:
- 1 тушка качки (вагою до 3 кг).
- Цитрусові (1 середній лимон та пара апельсинів).
- 1 велика морква.
- 100 мл якісної горілки.
- 2 ст. натуральний мед.
- 1 ч. л. прованських трав (за бажання можете додати до них мелену паприку для надання золотистої скоринки).
Спочатку готують маринад: вичавлюють сік з лимона та 1 апельсина, з'єднують з медом, додають горілку та приправи. Тушку птиці чистять, закладають у маринад та залишають на 3 години. Другий апельсин та моркву нарізати кружальцями для фарширування. Викласти в черево птаха, заколоти зубочистками. Залишками маринаду полити тушку зверху, гострим ножем зробити на шкірці 2-3 надрізи. Через них у процесі запікання вийдуть надлишки жиру.
Підготовлений птах помістіть у рукав для запікання, поставте в нагріту до 180 градусів духовку. Пекти близько 2,5 годин, готовність перевіряти дерев'яною шпажкою. Поливати маринадом у процесі запікання не потрібно. Для прикрас можна використовувати гілочки розмарину.
Прованські трави: користь для організму
Висушені прованські трави, застосування яких дуже різноманітне, мають загальнозміцнюючу та тонізуючу дію на організм людини. Вони показані за відсутності апетиту, занепаду сил, млявості, анемії, синдрому хронічної втоми, а також порушення травлення, проблемах з вагою.
Де купити оригінальну продукцію?
Купуйте спеції тільки в перевіреному місці, де Вам нададуть гарантію високої якості, а також зможуть детально ознайомитись зі складом та особливостями застосування.