Паприка копчена мелена
За допомогою яких приправ можна приготувати справжні делікатеси в домашніх умовах? Почніть з найпростіших, що мають приємний солодкуватий або нейтральний смак, адже гостре подобається далеко не всім. Яскравий приклад — копчена паприка, здатна урізноманітнити запаси будь-якої господині.
Спецію легко дізнатися за характерним, яскраво вираженим ароматом «з димком», що нагадує про мангал і вихідні на природі. Вона стане в нагоді для підкреслення смаку та підвищення привабливості готових страв, а також посилить апетит.
Що таке паприка солодка копчена?
Порошкоподібна, з дрібним помелом копчена паприка, купити яку сьогодні нескладно, є унікальною спецією. Процес її здобуття досить складний, але цікавий.
На вигляд це легкий, ароматний порошок червоно-коричневого відтінку. Він надає золотаво-оранжевого кольору і спокусливого аромату першим і другим стравам, копченостям і карбонадам.
Особливості виробництва
Приправа копчена паприка, купити яку можна на нашому сайті, виходить із солодкого болгарського перцю певних сортів. Спочатку відбирають цілі стиглі плоди без видимих дефектів. Потім їх підсушують і відправляють до коптильні для надання характерного аромату, а потім подрібнюють на порошок. В результаті одержують натуральний продукт, багатий на цінні речовини.
Готову спецію слід зберігати подалі від вологи, інакше вона швидко візьметься грудочками.
Вас зацікавила паприка копчена оптом? Пропонуємо замовити її якнайшвидше, і порівняти з іншими приправами.
Спеція копчена паприка та її відмінність від звичайного червоного перцю
Копчена паприка: де купити таку продукцію та як не сплутати з іншими видами мелених перців? Ось основні ознаки якісної продукції:
- Однорідний помел, без грудочок та слідів стеження.
- Приємний, солодкуватий смак з пікантною, ледь чутною гіркуватістю.
- Характерний аромат, який набуває в процесі копчення сировини.
- Насичене забарвлення (може змінюватись від бордо до глибокого коричневого). Копчений продукт завжди темніший за звичайну паприку.
Копчена паприка: застосування в кулінарії
Більшість покупців звикли до традиційних спецій: гострого та солодкого меленого червоного перцю. Тому у них часто виникають питання, куди додають копчену паприку, і чи не надто знижує корисні властивості подвійна кулінарна обробка. Адже спочатку прянощі коптять у виробничих умовах, а потім вона піддається нагріванню в процесі приготування їжі.
Досвідчені шеф-кухарі обов'язково мають у запасі перевірені рецепти з копченою паприкою. Адже приправа допомагає підкреслити витончений смак та вишуканий аромат страви. Спробуйте запекти в духовці морську рибу з цією спецією. Вам знадобиться:
- 1-2 тушки свіжої чи замороженої риби (судак, скумбрія, тріска).
- Поварена сіль та лимонний сік – за смаком.
- 2-3 гілочки розмарину для прикраси готової страви.
- Зелень (базилік, фенхель).
- мелена копчена паприка для додавання специфічного смаку.
- Запашний перець горошок і 2-3 лаврові листи.
Рибу промивають, видаляють голову і нутрощі, вирізують великі плавці. Фольгу змащують олією, викладають туди рибну тушку, натерту зсередини та зовні сіллю. Потім збризкують лимонним соком, додають перець горошок та лавровий лист. Завершальний штрих — червона паприка копчена, і можна відправляти рибу в розігріту духовку. Через 20-30 хвилин перевіряють готовність гострим ножем чи дерев'яною паличкою. Готову страву посипають рубаною зеленню, викладають розмарин.
Запечена з копченою паприкою, риба виходить неймовірно красивою, соковитою та смачною. Рекомендуємо обов'язково скуштувати такий делікатес!
Паприка копчена, ціна якої залишається в доступних межах, також використовується для гасіння овочів, м'яса, риби, грибів. Її також додають у сири, борошняні та ковбасні вироби. Якщо Ви хочете додати її до рідкої страви, зробіть це безпосередньо перед подачею на стіл. У процесі варіння спеція віддає колір рідини, але втрачає частину корисних властивостей.