Паприка копчена мелена
235 грн.
за тарне місце
по узгодженню
Вага (кг):
Кількість, кг:
- +
Мінімальне замовлення від 700 грн.

За допомогою яких приправ можна приготувати справжні делікатеси в домашніх умовах? Почніть з найпростіших, що мають приємний солодкуватий або нейтральний смак, адже гостре подобається далеко не всім. Яскравий приклад — копчена паприка, здатна урізноманітнити запаси будь-якої господині.

Спецію легко дізнатися за характерним, яскраво вираженим ароматом «з димком», що нагадує про мангал і вихідні на природі. Вона стане в нагоді для підкреслення смаку та підвищення привабливості готових страв, а також посилить апетит.

Що таке паприка солодка копчена?

Порошкоподібна, з дрібним помелом копчена паприка, купити яку сьогодні нескладно, є унікальною спецією. Процес її здобуття досить складний, але цікавий.

На вигляд це легкий, ароматний порошок червоно-коричневого відтінку. Він надає золотаво-оранжевого кольору і спокусливого аромату першим і другим стравам, копченостям і карбонадам.

Особливості виробництва

Приправа копчена паприка, купити яку можна на нашому сайті, виходить із солодкого болгарського перцю певних сортів. Спочатку відбирають цілі стиглі плоди без видимих дефектів. Потім їх підсушують і відправляють до коптильні для надання характерного аромату, а потім подрібнюють на порошок. В результаті одержують натуральний продукт, багатий на цінні речовини.

Готову спецію слід зберігати подалі від вологи, інакше вона швидко візьметься грудочками.

Вас зацікавила паприка копчена оптом? Пропонуємо замовити її якнайшвидше, і порівняти з іншими приправами.

Спеція копчена паприка та її відмінність від звичайного червоного перцю

Копчена паприка: де купити таку продукцію та як не сплутати з іншими видами мелених перців? Ось основні ознаки якісної продукції:

  • Однорідний помел, без грудочок та слідів стеження.
  • Приємний, солодкуватий смак з пікантною, ледь чутною гіркуватістю.
  • Характерний аромат, який набуває в процесі копчення сировини.
  • Насичене забарвлення (може змінюватись від бордо до глибокого коричневого). Копчений продукт завжди темніший за звичайну паприку.

Копчена паприка: застосування в кулінарії

Більшість покупців звикли до традиційних спецій: гострого та солодкого меленого червоного перцю. Тому у них часто виникають питання, куди додають копчену паприку, і чи не надто знижує корисні властивості подвійна кулінарна обробка. Адже спочатку прянощі коптять у виробничих умовах, а потім вона піддається нагріванню в процесі приготування їжі.

Досвідчені шеф-кухарі обов'язково мають у запасі перевірені рецепти з копченою паприкою. Адже приправа допомагає підкреслити витончений смак та вишуканий аромат страви. Спробуйте запекти в духовці морську рибу з цією спецією. Вам знадобиться:

  • 1-2 тушки свіжої чи замороженої риби (судак, скумбрія, тріска).
  • Поварена сіль та лимонний сік – за смаком.
  • 2-3 гілочки розмарину для прикраси готової страви.
  • Зелень (базилік, фенхель).
  • мелена копчена паприка для додавання специфічного смаку.
  • Запашний перець горошок і 2-3 лаврові листи.

Рибу промивають, видаляють голову і нутрощі, вирізують великі плавці. Фольгу змащують олією, викладають туди рибну тушку, натерту зсередини та зовні сіллю. Потім збризкують лимонним соком, додають перець горошок та лавровий лист. Завершальний штрих — червона паприка копчена, і можна відправляти рибу в розігріту духовку. Через 20-30 хвилин перевіряють готовність гострим ножем чи дерев'яною паличкою. Готову страву посипають рубаною зеленню, викладають розмарин.

Запечена з копченою паприкою, риба виходить неймовірно красивою, соковитою та смачною. Рекомендуємо обов'язково скуштувати такий делікатес!

Паприка копчена, ціна якої залишається в доступних межах, також використовується для гасіння овочів, м'яса, риби, грибів. Її також додають у сири, борошняні та ковбасні вироби. Якщо Ви хочете додати її до рідкої страви, зробіть це безпосередньо перед подачею на стіл. У процесі варіння спеція віддає колір рідини, але втрачає частину корисних властивостей.