Селера корінь різаний
420 грн.
за тарне місце
по узгодженню
Вага (кг):
Кількість, кг:
- +
Мінімальне замовлення від 700 грн.

 Корінь селери є одним із 3 різновидів селери пахучого. Крім коренеплодів у їжу використовуються стебла та листя рослини. Головною відмінністю цього виду є збільшена підземна частина, а також його ніжна м'якоть з тонким і вишуканим смаком. Компанія «Кавовий Оксамит» пропонує натуральне коріння селери, ціна якого приємно здивує. Ми співпрацюємо з провідними постачальниками України, якість та екологічна безпека продукції яких є бездоганними.

Властивості кореня селери

Продукт багатий на вітаміни наступних груп: С, А, В1, РР, В2, В6, К, Е, В9.

Приправа містить:

  • кальцій
  • бір
  • магній
  • натрій
  • кальцій
  • хлор
  • фосфор
  • калій
  • залізо

Корінь селери (купити який можна на даному сайті) містить також органічні кислоти, ефірні олії та велику кількість клітковини. Все це зумовлює цінність продукту для народної та офіційної медицини.

Особливості вирощування

Батьківщиною рослини вважається Середземномор'я. Поступово обробіток став популярним у всіх країнах з помірно спекотним і теплим кліматом. Ця культура відрізняється досить високою вимогливістю до догляду, що не лякає дачників та фермерів. В Україні люблять вирощувати корінь селери та знають корисні властивості цього овочу. Пізні сорти рекомендується вирощувати виключно розсадою, яку висівають у лютому-березні. Ранні сорти можна висівати відразу на грядки приблизно з останньої декади квітня.

Корінь селери: застосування в кулінарії

Розквіт популярності приправи припав на появу в меню українців східних страв. У японській, корейській і китайській кухнях ця спеція вважається однією з найбільш вживаних. Смак та аромат продукту найкраще доповнюють такі страви:

  • овочі та гриби
  • м'ясо всіх видів
  • риба та морепродукти

Купити корінь селери оптом стане вдалим рішенням для кафе та ресторанів як східної, так і європейської кухні. З нього готують супи та соуси, підливи та напої, салати та рагу. Широко практикується вживання як і термічно обробленому, і у сирому вигляді. Велика популярність кореня селери народжує рецепти приготування з використанням найхимерніших поєднань продуктів.

Пропонуємо зварити «Сирний крем-суп з грушею та селера».

  • Нам знадобиться:
  • Картопля – 300 г
  • Кабачок – 300 г
  • Корінь селери різаний – 100 г
  • Олія вершкове – 40 г
  • Часник мелений - на кінчику ножа
  • Чебрець мелений - на кінчику ножа
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Груша – 2 шт.
  • Вода – 1,5 л
  • Сир голландський – 150 г

На вершковому маслі спасерувати скибочки груші, селери з додаванням інших спецій. Влити бульйон, всипати картоплю та кабачок кубиками. Варити до готовності овочів, вимкнути. Трохи остиглу суміш пюрувати за допомогою блендера, зверху натерти сир.

Корінь селери: користь для здоров'я

Спеція відома своїми лікувальними властивостями. Рекомендується використовувати при:

  • захворюваннях сечовивідних шляхів
  • запорах
  • хворобах жовчного міхура
  • захворюваннях серця та судин
  • ниркових набряках
  • зниження імунітету
  • порушення пам'яті та уваги
  • підвищеному рівні холестерину

Перед початком лікування необхідно уточнити у свого лікаря, як правильно готувати корінь селери і як вживати для отримання максимального терапевтичного ефекту. Існує також список осіб, яким небажано лікуватися цим продуктом.

Корінь селери: протипоказання

У групу ризику потрапляють ті, хто годує грудьми і вагітні жінки. Рекомендується також виключити з раціону (або мінімізувати) цю приправу пацієнтам з варикозом та тромбофлебітом, виразкою шлунка та загостренням гастриту, підвищеною кислотністю. Речовини, що містяться в спеції, можуть спровокувати судоми у хворих на епілепсію. Хворим на жовчно- та нирковокам'яну хворобу також потрібно відмовитися від даної спеції.

Бажаєте придбати якісне коріння селери і не знаєте, де купити його вигідно? Наш каталог – до ваших послуг!