Перець солодкий різаний (Паприка)
Що потрібно професійному шеф-кухареві або гарному кулінару? Якісні продукти, різноманітні спеції та оригінальні прянощі, які за бажання можна перетворити на цікавий декор. Паприка сушена шматочками, представлена в нашому каталозі, стане гідною окрасою м'ясної чи рибної страви, святкового рулету чи власноручно звареного сиру.
Що таке паприка шматочками
Шматочки або пелюстки паприки — вишукана спеція, яка використовується для таких цілей:
Поліпшення смаку та аромату страв.
Надання естетичного зовнішнього вигляду, що позитивно позначається на апетиті.
Паприка сушена виходить у результаті сушіння солодкого червоного перцю. Для цього відбирають найбільші, стиглі та соковиті плоди без будь-яких дефектів. Спочатку їх нарізають невеликими часточками розміром 1-2 см, а потім підв'ялюють. У результаті природної обробки отримують сушений червоний перець, який нічим не поступається свіжому.
Особливості вирощування
Щоб отримати паприку шматочками, спочатку підбирають відповідні сорти розсади та висаджують у відкритий ґрунт. Рослина любить тепло і велику кількість сонячного світла, погано переносить заморозки та протяги.
Перший урожай збирають у другій половині літа, залежно від рівня дозрівання сорту. Плоди можуть бути різними за щільністю, формою, розміром та забарвленням. Після сортування та первинної обробки вони надходять на виробництво, де відбувається очищення, подрібнення та сушіння.
Паприка – де купити якісну? Таке питання часто ставлять покупці. Сьогодні Ви зможете зробити це просто на нашому сайті. А кілька століть тому спецію довелося б замовляти колонізаторам, які перетинають океан. Адже батьківщиною прянощів вважають Мексику. Або чекати, поки Вам привезуть її на замовлення з Іспанії чи Індії, де також масово вирощували цю рослину.
Переваги продукту
Паприка сушена, купити яку недорого можна на нашому сайті, містить максимум корисних речовин. Коли роблять порошкоподібну продукцію, то для подрібнення беруть м'якоть разом із насінням. А після цього вводять спеціальні суміші, що перешкоджають спостереженню та появі затхлого запаху.
Кускова паприка опт, доступна всім бажаючим – це натуральний продукт. Тільки чиста м'якоть, без плодоніжок, насіння та реагентів! Вона призначена для людей, які стежать за своїм здоров'ям та фігурою.
Паприка: користь та склад
Солодкий сушений перець шматочками відноситься до цінних спецій. Він містить вуглеводи, що швидко розщеплюються, вітамінний комплекс (включаючи А, В, С, D, Е та інші) та мікроелементи, необхідні для життєдіяльності та регенерації клітин організму.
Також пелюстковий червоний перець, ціна якого залишається в доступних межах, містить:
- Антиоксиданти, що уповільнюють процес старіння (капсантин, лютеїн та ін.).
- Мінерали (марганець для м'язів, залізо для утворення еритроцитів тощо).
- Натуральні барвники, що надають готовим стравам золотисто-жовтогарячий відтінок.
Рекомендуємо купити сушений червоний перець та використовувати його регулярно. Він допоможе відрегулювати роботу органів шлунково-кишкового тракту. Сприятливо позначиться на функціонуванні серцево-судинної системи. Поліпшить стан шкіри, прискорить процеси розщеплення їжі та метаболізм. А також пригальмує розвиток остеохондрозу, попередить запалення суглобів та анемію.
Паприка: застосування у кулінарії
Щоб мати під рукою натуральний декор для прикраси страв пропонуємо купити паприку оптом. Сухі шматочки додають до рулетів, омлетів, салатів. Перед подачею на стіл Ви можете посипати їх у суп або бульйон. А також додати в м'ясну чи рибну страву, відварений рис чи смажену картоплю.
Спробуйте замаринувати м'ясо для шашлику за нашим рецептом:
- 2 кг м'яса (свиняча шия чи баранина);
- 1 склянка свіжого гранатового соку;
- 2-3 головки цибулі.
- По 1 великому пучку петрушки та базиліка.
- Спеції (чорний перець, сіль, гвоздика звичайна та паприка шматочками).
М'ясо ріжуть шматками, пересипають сіллю, натирають перцем та іншими спеціями. Укладають його в підготовлену ємність шарами, перестилаючи нарубаною зеленню та кільцями цибулі. Наприкінці заливають сік і ставлять у холод на 4-4,5 години. Не забувайте щогодини перемішувати маринад. Наприкінці додайте гніт і залиште проти ночі. Вранці сміливо розпалюйте мангал і смажте м'ясо. Такий шашлик соковитий та смачний, просто тане у роті та дивує вишуканим ароматом.