Кориця мелена 1/г
Зміст:
- У чому особливості прянощі?
- Історія кориці
- Де використовують корицю:
- Кулінарія
- Пряність у медицині
Шукаєте, де купити корицю оптом у меленому варіанті? У наших каталогах надано великий асортимент спецій, прянощів, сушених ягід та овочів, а також інших приправ до страв відмінної якості від виробників з усього світу.
У чому основні особливості прянощі?
Рослини - кориця, що відноситься до високих (до 15 м) вічнозелених дерев. Її листя широке, овальної форми, квітки об'єднані в невеликі суцвіття, 6 часточок оцвітини і два ряди тичинок. Є плоди – ягоди.
На сьогодні виділяють кілька видів рослин:
- Цейлонський вигляд. Найкраща якість прянощі, що називають благородною корицею. Вона розсипчаста, з ніжним і приємним ароматом і солодким, зігріваючим смаком. Росте на острові Цейлон як у дикому варіанті, так і на плантаціях. Також місцями вирощування дорогого ґатунку є Індія, Індонезія, Бразилія та інші країни;
- Китайська кориця чи касія. Прийшла з території Південного Китаю, відома ще в давнину своїм більш палким, терпкуватим смаком;
- Малабарський вид (бура, дерев'яна кориця). Родом із Індії, у наш час основним виробником є Бірма. Головні відмінності – зовнішній вигляд та смакові відчуття. Товщина близько 3 мм, гірко - різкий смак та темний колір;
- Циннамон. Відомий вид кориці, батьківщиною якої є Молуккські острови, поширення набула і в Індонезії. Має гострий аромат кориці, пекучий смак прянощі.
Історія кориці
Кориця має довгу історію, яку можна знайти ще в Біблії. Саме корицю Ісус пропонував використовувати як один із запашних компонентів для рецепту суміші миропомазання.
Є згадка про корицю і в більш давніх джерелах китайської писемності, що відносяться до третього тисячоліття до н.е., і єгипетських манускриптів другого тисячоліття до н.е. Так, цариця Хатшепсут посилала за цією пряністю кораблі, її прирівнювали до золота та слонової кістки, а дозволити собі могли лише багаті люди.
У XVI столітті європейці відкрили корицю на Цейлоні, перетворивши острів на колонію, що приносила чималий прибуток.
Сьогодні ж, при виборі якісної кориці слід звертати увагу насамперед на країну - виробництва. Найкращі варіанти, з територій, де її безпосередньо вирощують, адже в наш час корицю навчилися підробляти і ринок перенасичений фальсифікатом із добавками. Купити мелену корицю в Україні можна за допомогою нашої компанії ТМ “Кавовий Оксамит”. Ми гарантуємо натуральний склад та якість усіх товарів представлених у каталогах сайту.
Де використовують корицю?
Основними варіантами використання кориці є кулінарія та медицина:
У кулінарних цілях мелену корицю застосовують у борошняні вироби та другі страви. Прийнято додавати прянощі за пару хвилин до закінчення готовлення гарячих страв, в кінці приготування салатів, сирних десертів і т. п. Особливо багато кориці застосовують у східних країнах. До солодких страв найкращим рішенням стане цейлонський вигляд, інші, різкіші варіанти підійдуть до м'яса, супів, маринадів, а також різних напоїв;
У медицині кориця відома своїми антисептичними властивостями, покращенням роботи травної системи, стабілізації діяльності печінки та нирок.
Ми пропонуємо купити мелену корицю у Києві за вигідною ціною від 1 кг. Замовити багато інших спецій доступно в кілька кліків на сайті. Завжди можна купити сушені ягоди, овочі, прянощі із швидкою доставкою до будь-якого міста України.