Кардамон
Зміст:
- Огляд основних особливостей
- У чому основна цінність прянощів?
- Як використовують пряність у кулінарії?
- Що лікують кардамоном?
Кардамон популярна у всьому світі пряність, яку використовують у кулінарних та лікувальних цілях. Ринок спецій пропонує багато варіантів кардамону, але лише на нашому сайті можна купити кардамон в Україні перевіреної якості та вигідної цінової політики.
Огляд основних особливостей
Кардамон – це трав'яниста рослина, багаторічник. Поширення він отримав із берегів Індії та Цейлону. Довгий час плоди рослину називали "царицею спецій", вони мали дуже високу вартість і були доступні тільки для багатих людей.
Висота рослини близько 3 метрів, головна цінність знаходиться у квітках, це ароматні зерна у мембрані. В основному для страв використовують зелений кардамон, але є і чорна пряність, з характерним смаком диму.
Кардамон – у чому основна цінність?
Вирощування кардамону – це тривалий процес, адже плоди дозрівають три роки. Після опадіння їх збирають та сушать на вулиці, проводять зволоження та повторно висушують.
Для кардамону характерний яскравий смак лимона та м'яти, з легким серпанком та відчутною насолодою.
Цінністю кардамону є багатство хімічного складу, що допоможе зміцнити організм людини та захистить від хвороб.
100 г прянощі знаходиться: 311 Ккал, 65 г вуглеводів, 10, 8 г вуглеводів, вітаміни та багато інших корисних компонентів (заліза, цинку тощо).
Як використовують пряність у їжу?
Популярно використання кардамону до різних страв із м'яса, бобів, зерен та фруктів. Вигідно купити кардамон оптом для ресторанів та кафе, менші розфасовки відмінно підійдуть для домашньої кухні.
Так, пряність часто доповнює випічку, кондитерські, ковбасні та борошняні вироби, рибні страви, консервацію, а також використовується як ароматне доповнення до різних напоїв, особливо відома кава та коньяк з кардамоном.
Багато кухарів рекомендують:
- При виготовленні морозива спробувати замінювати ваніль кардамоном;
- Для випікання та напоїв застосовувати пряність у поєднанні з цукром;
- Кардамон поєднується з: кмином, корицею, мускатним горіхом, гвоздикою, імбиром.
Що лікують кардамоном?
Корисне різноманіття у складі кардамону визначає його позитивний вплив на організм людини. А саме:
- роботи системи травлення;
- Сечостатевих шляхів;
- Серцево-судинної та кровоносної системи;
- Щитовидки;
- Процес схуднення;
- Боротьба з раковими клітинами;
- Антидепресант, що покращує зовнішній вигляд та загальне самопочуття людини.
ТМ “Кавовий Оксамит” дає чудову можливість купити кардамон у Києві на найвигідніших умовах: перевірена якість, доступна вартість, допомога досвідчених менеджерів, швидка доставка.
Серед інших спецій за допомогою наших каталогів можна придбати приправи, сушені овочі, горіхи, ягоди та багато інших варіантів для кулінарії або лікувальних цілей, зібрані від найкращих виробників з усього світу.