Розмарин
Розмарин – популярна у всьому світі пряність, яку одержують із листя вічнозеленого чагарника Rosmarínus officinális. Унікальні властивості рослини та багатий хімічний склад зумовлюють його широке застосування у кулінарії, народній та офіційній медицині, косметології. Торгова марка «Кавовий Оксамит» співпрацює з провідними світовими постачальниками натуральних приправ, якість продукції яких завжди бездоганна. Сьогодні вишукана спеція доступна для всіх поціновувачів середземноморської кухні!
Розмарин: властивості продукту
Сушене листя молодої рослини відрізняється насиченим, стійким і приємним запахом морського узбережжя. В аромабукеті превалюють солодкуватие нотки камфари та хвої, до яких домішується аромат цитрусу. Гострий і виражений смак розмарину обумовлює його застосування в дуже малих кількостях. Спеція багата вітамінами В, С, Е, В 6, РР, А та ефірними оліями, золами та харчовими волокнами.
Продукт містить збалансований комплекс мікроелементів:
- кальцій
- залізо
- мідь
- марганець
- калій
- фосфор
- магній
- цинк
- фтор
- натрій
Калорійність 100 г сушеного розмарину становить 331 ккал.
Особливості вирощування
Вперше культуру почали вирощувати та використовувати як пряність у країнах Середземномор'я. Дикорослі види дуже поширені в Африці (Туніс, Алжир, Марокко, Лівія), а також у Греції, Туреччині, Іспанії, Франції, Кіпрі, Італії. Це теплолюбна рослина, що росте на сухих гірських схилах. На території України у природних умовах практично не зустрічається.
На даному сайті ви можете вибрати розмарин та купити його за доступною вартістю. Для отримання якісної приправи для помелу використовується виключно молоде листя, без стебел та сторонніх домішок. Доступні кілька варіантів фасування та оптові знижки.
Куди додають сушений розмарин?
Спеція додається до найрізноманітніших страв:
- овочеві та м'ясні супи
- тушковане та смажене м'ясо
- запечені та тушковані овочі та гриби
- овочева консервація
- м'які сири
- солона та солодка випічка
- алкогольні напої
- десерти та солодощі
Розмарин – приправа вишукана та особливо популярна у грецькій, французькій та італійській, іспанській та англійській кухнях. Відтепер оригінальні, автентичні рецепти із натуральними південними спеціями стало можливим приготувати й українським кулінарам. Розмарин (ціна якого доступна кожному) стане вишуканим акордом у симфонії Вашої страви!
Пропонуємо приготувати м'ясо «Ароматна черешня».
Нам знадобиться:
- порційні шматки яловичини – 1 кг
- кабачок цукіні середній – 1 шт.
- черешня – 300 г
- розмарин – на кінчику ножа
- перець білий горошок – 2-3 шт.
- базилік сушений – на кінчику ножа
- естрагон сушений – на кінчику ножа
Масло та кабачок окремо обсмажити на оливковій олії. Змішати, додати черешню без кісточок, сіль та спеції. Гасити в невеликій кількості рідини під закритою кришкою до готовності яловичини. Розмарин сушений необхідно купити та зберігати в герметичній упаковці, щоб зберегти корисні властивості та аромат.
Розмарин: користь здоров'ю
Ця південна рослина здавна славилася своїми лікувальними властивостями:
- протизапальним
- тонізуючим
- жовчогінним
- сечогінним
- знеболюючим
З нього отримують ефірну олію для косметологічних процедур, готують настоянки та відвари. Фармацевтичні підприємства та невеликі майстерні народної медицини вважають за краще розмарин купити оптом для виготовлення медичних препаратів.
Рослина використовується для лікування наступних захворювань:
- гіпотонія (низький кров'яний тиск)
- неврозоподібні стани, безсоння
- застій жовчі, запалення жовчного міхура
- сексуальна дисфункція
- радикуліт
- ревматичні болі
- підліткові вугри
Запрошуємо відвідати наш каталог та обрати розмарин. Це місце, де купити приправи ви можете з повною впевненістю в їх високій якості та екологічній безпеці.