Кмин насіння
Кмин – популярна спеція, яка широко застосовується у кулінарії, парфумерії та медицині. Яскравий та своєрідний аромат давно підкорив кулінарів у багатьох країнах. Лікувальна користь рослини визнана не лише народною, а й офіційною медициною. У каталозі компанії «Кавовий оксамит» можна вигідно замовити кмин і купити оптом. Співпраця з провідними постачальниками гарантує високу якість та екологічну безпеку продукції.
Насіння кмину: властивості
Приправа відрізняється вираженим смаком та глибоким ароматом. Запах нагадує нотки інших парасолькових культур - кропу, анісу та фенхелю. Смак гірко-пекучий і насичено пряний. До складу рослини входять ефірні олії, смоли, дубильні речовини, пігменти.
Вітамінно-мінеральний комплекс представлений такими компонентами:
- вітаміни групи В
- вітамін С
- вітамін Е
- кальцій
- калій
- мідь
- фосфор
- магній
- натрій
- селен
- залізо
Харчова цінність складає 330 ккал.
Особливості вирощування
Дворічна культура відноситься до сімейства зонтичних і поширена на більшій частині Євразії. Відрізняється розгалуженими стеблами, має зонтичні суцвіття. Якщо вам потрібне виключно насіння кмину, купити його набагато простіше, ніж запастися про запас. Рослина любить родючі ґрунти, проте невибаглива до освітленості.
Висаджується безпосередньо в ґрунт пізньої осені або ранньою весною. Період цвітіння посідає кінець травня – початок серпня. Перше насіння з'являється у липні. Заготівля сировини починається, коли більшість насіння набудуть світло-бурого забарвлення.
Як використовувати насіння кмину в кулінарії?
У вигляді спеції рослину додають у різноманітні перші та другі страви – супи, гуляші, борщі, рагу, салати, соуси. У скандинавській та німецькій кулінарії приправу використовують при виготовленні алкогольних напоїв. Кмин (ціна якого невелика) користується широкою популярністю для надання аромату кондитерським виробам та хлібу, сирам та солінням.
Пропонуємо приготувати чай для підвищення імунітету "Латвійський знахар".
Нам знадобиться:
- Насіння кмину – 2 ч. л.
- Імбир мелений - на кінчику ножа
- Мед – за смаком
- Цукати – 2 год.
- Кориця мелена – на кінчику ножа.
- Окріп - 750 мл
У заварний чайник скласти всі інгредієнти (крім меду) і залити окропом. Наполягати 5 хвилин|мінути|, після чого розлити в чашки. У кожну порцію додати до смаку меду.
Насіння кмину: користь для здоров'я
В офіційній медицині багатьох країн широко поширене застосування плодів цієї рослини. Це США, Норвегія, Швейцарія, Фінляндія, Швеція, Австрія та інші держави. Насіння кмину, ціна якого доступна кожному, використовується багатьма українцями. Настоянки, відвари та компреси рекомендуються для лікування наступних захворювань:
- Проблеми травлення – атонія кишечника, метеоризм, запори, застій жовчі, гельмінтози.
- Захворювання сечостатевої системи – цистити, простатити, нефрити, ниркові набряки.
- Недостатня лактація у молодих матерів, які годують груддю.
- Простудні захворювання – рекомендується використовувати кмин, купивши його для полегшення стану при запаленні легенів та бронхітах, приступах кашлю.
- Косметологічні дефекти - зниження пружності шкіри, підвищена жирність волосся, дрібні запальні вогнища (бактеріальна або алергічна природа), ламкість волосся.
Як вибрати кмин і де купити?
Ця спеція одна із лідерів продажів, що багаторазово підвищує ризик придбання неякісного товару. Місць, де можна купити кмин (насіння) досить багато. Це і місцевий ринок, і продуктові супермаркети та аптеки. При виборі товару слід звернути увагу до чистоту сировини. Продукт має бути без домішок та однорідного кольору. Упаковка має бути герметичною, щоб аромат та корисні властивості приправи збереглися.
У компанії «Кавовий Оксамит» можна вигідно замовити насіння кмину з гарантією їх високої якості. Сировина поставляється із екологічно чистих районів. Вся продукція відповідає необхідним стандартам якості.