Кунжут чорний
Зміст
- Що таке чорний кунжут
- Походження кунжуту чорного
- Як отримують спецію
- Хімічний склад кунжуту чорного
- Як застосовують кунжут чорний у кулінарії
- Як використовується кунжут чорний у народній медицині
Що таке чорний кунжут
Кунжут є рослиною однорічного або багаторічного циклу проростання, що відноситься до виду Педалієві. Він також відомий під назвами Сеза і сім-сім. Насіння кунжуту чорного відрізняється різким горіховим ароматом і приємним гіркуватим смаком. Цим зумовлено застосування спеції ще з часів давнини в кулінарії. Сьогодні кунжут затребуваний у багатьох країнах світу. В Україні ви можете за привабливою вартістю кунжут чорний ТМ «Кавовий оксамит» купити, який пропонує наша компанія.
Походження
Кунжут чорний уперше почали вирощувати в Африці. Згадки про цю рослину знайдені у стародавніх папірусах Еберса. Оскільки насіння сезаму цінувалося за аромат та приємний смак, рослина швидко знайшла поширення у країнах, де переважають жаркі кліматичні умови. Ще до нашої ери кунжут чорний застосовували в кулінарії, для лікування безлічі недуг та для одержання олії, яка використовувалася при проведенні косметологічних процедур. Це стало запорукою високої популярності спеції.
Отримання чорного кунжуту
Нині промислове вирощування чорного кунжуту налагоджено у Китаї, Індії та Таїланді. Збір урожаю проводиться у серпні та у вересні. Насіння чорного кольору після збирання добре просушується. Вони мають високий попит у Китаї та Японії. Їх включають до складу багатьох страв азіатської кухні.
Хімічний склад кунжуту чорного
Якщо ви хочете мати ароматну спецію, що позитивно впливає на організм, вам достатньо купити чорний кунжут в Україні. Він відрізняється надзвичайно багатим хімічним складом:
- вітаміни - А, групи В, РР, Е;
- мікроелементи – фітоекстрогени, тирозин, фітин, цистеїн, триптофан, лейцин та інші;
- мінерали – залізо, кальцій, магній, калій, фосфор, натрій.
Як застосовують кунжут чорний у кулінарії
Вирішивши купити кунжут чорний у Києві чи іншому регіоні країни, ви отримаєте спецію, яка дозволить створювати ароматні страви з яскравим смаком. Спеція застосовується при створенні таких продуктів харчування:
- випікання різних видів;
- кондитерських виробів;
- м'яса, яке готується методом смаження, гасіння чи випікання;
- перших та других страв;
- кисломолочних продуктів;
- ковбасних виробів;
- маринадів для овочів та м'яса;
- бутербродів;
- ролів, суші;
- салатів;
- соусів та паст.
Щоб ефектно прикрасити приготовані страви, багато хто вживає одночасно кунжут білий і чорний.
Як використовується кунжут чорний у народній медицині
У чорному кунжут міститься залізо у високій кількості, тому їх споживання дозволяє ефективно боротися з анемією. Спеція сприяє активізації функцій печінки, що позитивно впливає на стан всього організму. Вона багата на антиоксиданти. Регулярне споживання спеції дозволяє зберегти молодість, оскільки уповільнює старіння організму. Кунжут чорний запобігає утворенню тромбів, тому є профілактичним засобом, що знижує ризик інсульту.
Скориставшись пропозицією нашої компанії, кожен споживач зможе за вигідною вартістю купити чорний кунжут від 1 кг. Серед наших постійних клієнтів є великі підприємства, що спеціалізуються на виробництві продуктів харчування. У нас можуть за найпривабливішою вартістю купити чорний кунжут оптом підприємці, які займаються реалізацією спеції в роздріб. Вас порадує висока якість продукції, яку ми пропонуємо. Не втрачайте чудової можливості спеції купити за найкращою вартістю!